Chevrolet's kennel -

Schnauzer p/s 

 

                        

 

OM OSS / ABOUT US

Jag heter Ulrika Hjort och det är jag som är innehavare 1 av Chevrolet's kennel. 2019 ingick min dotter Jennie som min partner och delägare. Hon har alltid varit en stor del i kenneln i form av en superduktig handler och hundförare så att hon vid 18 års ålder skulle ingå som delägare i kenneln var en naturlig del.

Jag (Ulrika) har under min uppväxt haft både Dvärgschnauzer, Schnauzer och Riesenschnauzer i olika färgvarianter. Så att jag skulle fortsätta med en av dessa storleksvarianter var självklart för mig. Min första egna Schnauzer p/s köptes -85, Ferrums Chartreuse "Heidi".

1998 köpte jag SE UCH Mascárs Måatiee "Moa" tillsammans med min mamma. Moa blev stamtik i kenneln då hon födde sin första kull hos oss 2002 (min mamma som lagt grunden till mitt stora schnauzer intresse gick bort 2001 så hon fick tragiskt nog aldrig uppleva Moas valpar).

Till vardags studerar jag till Medicinsk Vårdadministratör. 

Jennie är involverad i kenneln sedan barnsben, hon är uppväxt med schnauzer och har blivit en mycket duktig handler och kenneltjej. Jennie har gått 3 årig gymnasieutbildning på Hundsportsgymnasiet i Forshaga och kan nu titulera sig både Djurvårdare och SBK instruktör.

Jennie jobbar som Djurskötare och är mamma till Noel f. -23, vår nya kennelpojke, och bor i Skagersvik (Gullspång) tillsammans med sambon Simon och "Kerstin".

Jennie och Sweas dotter Cajsa.

Vårt kennelnamn Chevrolet's blev godkänt 1991 och under vårt prefix har även fötts en kull Riesenschnauzer p/s (1992) samt en kull Dvärgschnauzer p/s (2010).

I kenneln finns fyra Schnauzer p/s och en Riesenschnauzer svart.

SE UCH NO UCH SKBV Justice Artax's Angels "Swea" f 2013, import från Polen

SE UCH NO UCH SKBV NORD JV-15 NO JV-15 Chevrolet's Altea America "Rut" f 2014

NO JV-17 NO UCH SE UCH FI UCH SKBV C.I.B Chelsey Saltus Ze Zahrabske "Wera" f 2016, import från Kroatien.

SE UCH NO UCH NO JV -22 NORD V-23 Chevrolet's Wera Wang "Hillewi" f 2021

NORD V -23 Giant Connection Find My Chevrolet "Kerstin" f 2021 (RIESENSCHNAUZER svart)

 


Ulrika har gått SKK uppfödarutbildning på Distans 2020.

Vi har en liten uppfödning och sätter en sund och frisk hund med bra mentalitet i första hand, följt av bra exteriör och päls. Kontakten med våra valpköpare sätter vi stort värde på och vi står alltid till förfogande med råd, tips och hjälp för de som vill.

Vi arrangerar valpträffar årligen och försöker i möjligaste mån få så många som möjligt av våra uppfödda valpar att göra MH (Mentalbeskrivning) eller BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning Hund) , för att följa upp de kullar vi fött upp.

HD röntgen är viktigt både för hundägaren, rasen och uppfödaren, och för de som vill följa med, samlar vi valpköpare, på en gemensam resa för HD röntgen när valpen är mellan 12-18 mån., till lämplig veterinärklinik som kan röntga på rätt sätt. För de som inte kan följa med tipsar vi om bra kliniker som HD röntgar.

  

Välkomna in i Chevrolet's-familjen!

Ulrika & Jennie Hjort 2024

 

Vi är innehavare av Svenska Schnauzer Pinscherklubbens uppfödarmedalj för 10 års förtjänstfull uppfödning av Schnauzer p/s.

Ulrika är innehavare av Svenska Schnauzer Pinscher klubbens förtjänsthetstecken i silver.