Chevrolet's kennel - Schnauzer p/s

 

                        

 

OM OSS / ABOUT US

Jag heter Ulrika Hjort och det är jag och min man Jonas som är innehavare av Chevrolet's kennel.

Jag (Ulrika) har under min uppväxt haft både Dvärgschnauzer, Schnauzer och Riesenschnauzer i olika färgvarianter. Så att jag skulle fortsätta med en av dessa storleksvarianter var självklart för mig. Min första egna Schnauzer p/s köptes -85, Ferrums Chartreuse "Heidi".

1998 köpte jag Mascárs Måatiee "Moa" tillsammans med min mamma. Moa blev stamtik i kenneln då hon födde sin första kull hos oss 2002 (min mamma som lagt grunden till mitt stora schnauzer intresse gick bort 2001 så hon fick tragiskt nog aldrig uppleva Moas valpar).

Vår dotter Jennie f 2001 är även hon involverad i kenneln, hon är uppväxt med hundar och har blivit en mycket duktig handler och kenneltjej.

Hösten 2017 började hon Hundsportsgymnasiet i Forshaga och med sig har hon sin hund "Rut".

Jonas är med som support, stöd och bärhjälp ;). Han fixar allt runt omkring och finns till för både oss och valpköpare både hemma och på utställningar.

Vårt kennelnamn Chevrolet's blev godkänt 1991 och under vårt prefix har även fötts en kull Riesenschnauzer p/s (1992) samt en kull Dvärgschnauzer p/s (2010).

I familjen finns fem Schnauzrar p/s:

SE UCH NO UCH SKBV Justice Artax's Angels "Swea" f 2013, import från Polen

SE UCH NO UCH SKBV NORD JV-15 NO JV-15 Chevrolet's Altea America "Rut"

f 2014

Night Fire Artax's Angels "Clara"  f 2016 (delägs med Adiolas kennel, import från Polen och även halvsyster till Swea).

NO JV-17 Chelsey Saltus Ze Zahrabske "Wera" f 2016 (delägs med Adiolas kennel), import från Kroatien.

Chevrolet's Festipop "Cajsa" f 170717

 


Jag har gått SKK's alla hunduppfödarutbildningar: Genetik, Parning/valpning, Utfodring, Anatomi, Valpens Beteende och Juridik.

Under hösten 2017 påbörjade jag min utbildning som Kennelkonsulent inom SKK.

Vi har en liten uppfödning och sätter en sund och frisk hund med bra mentalitet i första hand, följt av bra exteriör och päls. Kontakten med våra valpköpare sätter vi stort värde på och vi står alltid till förfogande med råd, tips och hjälp för de som vill. Vi arrangerar valpträffar och försöker i möjligaste mån få så många som möjligt av våra uppfödda valpar att göra MH (Mentalbeskrivning), för att följa upp de kullar vi fött upp.

HD röntgen är viktigt både för hundägaren, rasen och uppfödaren, och för de som vill följa med, samlar vi valpköpare, på en gemensam resa för HD röntgen till Göteborgs djurklinik (där proffsig och mycket utbildad personal röntgar hunden för allra bästa resultat) när valpen är mellan 12-18 mån.

 www.goteborgsdjurklinik.se 

 

 

Välkomna in i Chevrolet's-familjen!

Ulrika Hjort 2017

Chevrolet's kennel är medlem i: Svenska Kennelklubben Svenska Schnauzer Pinscher Klubben, Schnauzerringen, Royal Canin Breeder Club.

Vi är innehavare av Svenska Schnauzer Pinscherklubbens uppfödarmedalj för 10 års förtjänstfull uppfödning av Schnauzer p/s.

Ulrika är innehavare av Svenska Schnauzer Pinscher klubbens förtjänsthetstecken i silver.  

 

VI ANVÄNDER ROYAL CANIN, MED MYCKET GOTT RESULTAT, TILL ALLA VÅRA HUNDAR!